Сьогодні поговоримо про те, яких хвороб потрібно остерігатися восени і що робити, щоб ними не захворіти

Сьогодні поговоримо про те, яких хвороб потрібно остерігатися восени і що робити, щоб ними не захворіти

1. Найпоширеніший недуга осені – це ЗАСТУДА та ГРЗ
як би ми не старалися, але імунна система за три місяці спекотного літа відвикла від того, що потрібно захищати організм від холоду і підвищеного рівня вологості.
Виходить, що дощі і найменше зниження температури повітря вже здатні перемогти імунітет і «укласти» вас на лікарняний. Ви можете собі допомогти, якщо будете одягатися по погоді і вести активний здоровий спосіб життя, більше рухатися, дихати свіжим повітрям і так далі. На рахунок їжі медики радять не починати з осені запасатися на зиму жирами, а налягти на продукти, що містять максимум вітамінів і зокрема вітамін С.

2.ГРИП
Більшість серйозних епідемій грипу припадають саме на осінній період. Щоб не заразитися, необхідно уникати великого скупчення людей, а також строго дотримуватися особистої гігієни і стимулювати імунітет. Якщо ж ви все-таки не змогли вберегтися і захворіли, не займайтеся самолікуванням і обов’язково звертайтеся до лікаря.

3.Осінь – це завжди ЗАГОСТРЕННЯ ВИРАЗКОВИХ ХВОРОБ ТРАВНОГО ТРАКТУ

Це обумовлено тим, що людина з настанням холодів нападає на жирну, «важку», калорійну їжу, яка стимулює вироблення шлункового соку, тим самим загострюючи стан здоров’я язвенника. У зв’язку з цим, гастроентерологи наполягають на тому, щоб людина з виразкою дотримувався спеціальної дієти, яка допоможе йому захиститись від загострення захворювання.

4. Восени температура повітря починає поступово знижуватися і не виключені стрибки атмосферного тиску, які негативно позначаються на стані здоров’я сердечників і людей, у яких слабкі судини. В основному, це стосується людей похилого віку, але й молодь не «виняток», тому ви повинні бути уважні до свого організму, не відмовляти собі в правильному харчуванні і щоденних прогулянках на свіжому повітрі.

5. Осінь – не привід для розслаблення для АЛЕРГИКІВ, тому що в цей період теж цвітуть деякі рослини, що виділяють пилок, який є потужним алергеном. Плюс до всього, ніхто не відміняв наявність пилу в будинку, який потрапляє туди з вулиці. Тому, якщо ви не хочете страждати від алергії, то намагайтесь робити вологе прибирання будинку щодня, а приходячи з вулиці – мити руки і вмиватися з милом.

6.ЦИСТИТ
Переохолодження – дуже поширене явище для осіннього сезону, небезпечне різким зростанням патологічної флори і запальними процесами в організмі – такими, як, наприклад, цистит. Запалення слизової оболонки сечового міхура характерно для жінок і проявляється прискореним болючим сечовипусканням. Щоб уникнути цього захворювання, одягайтеся по погоді і своєчасно лікуєте наявні в організмі вогнища інфекції.

7.ДЕРМАТОЗ
Причинами розвитку дерматозу зазвичай є переохолодження і застуда на тлі загального ослаблення імунітету, характерного для осені. Щоб уберегти свою шкіру від хвороб, рекомендується дотримуватися дієти, дотримуватися правильного режиму сну і відпочинку, уникати стресових ситуацій.

8. ДЕПРЕСІЯ і осінь практично завжди йдуть в ногу одна з одною. Чого тільки варті посиденьки біля вікна, де за вікном йде злива, все стало сірим і нудним. Ви в змозі уникнути депресивного настрою, тільки тут не можна сидіти, склавши руки. Способів розвеселитись і налаштуватися на позитив безліч: спілкування з друзями та рідними, перегляд комедій, похід по магазинах, смачно приготована вечеря тощо.

Бережіть себе та будьте здорові!

 

Амбулаторія 1
Адреса: пр-т Богоявленський 340/2
Реєстратура: 067 807 37 61; 640816

Амбулаторія 2
Адреса: вул. Металургів 8
Реєстратура: 067 807 37 82 або 646169

Амбулаторія 3
Адреса: пр-т Корабелів 12
Реєстратура: 067 807 37 91 або 641256

Амбулаторія 4
Адреса: пр-т Корабелів 12
Реєстратура: 067 807 37 92 або 641256

Графік роботи амбулаторій Пн-Пт з 08.00 до 20.00
Черговий лікар
Сб-Нд 08.00-15.00 за адресою пр-т Корабелів, 12 (СА №3),
Сб-Нд 15:00 - 20:00 черговий медичний працівник

Приймальня директора (0512) 64-13-61
Електронна пошта: cpmsd7_office@ukr.net
Працюємо Пн - Пт з 08.00 до 16.30

Проїзд – маршрутне таксі №50, №52, №53, №91, №1, №12, №17, №18, №32, №77, №5
Маршрут на карті: пр-т Богоявленський, 340/2, Корабельний р-н, м. Миколаїв, 54051